Vrouwencirkel in Arnhem.


In 2021 start ik een vrouwencirkel in Arnhem. 

Afgelopen Oktober heb ik de training 'Hoedster van de Maan' gevolgd bij Camille. Ik heb tijdens de training mogen ervaren hoe het is om gedragen te worden in een veilige omgeving van vrouwen die met een open hart hun krachten delen, prachtige trancereizen mogen maken en tijdens die reizen heb ik kennis mogen maken met mijn gidsen. 

Het allermooiste van de cirkel vind ik toch de verbinding die je maakt met jouw Sisters. Als Sisters draag je elkaar, terwijl je de verbinding met jezelf zoekt. Er is geen veroordeling, geen afgunst, geen strijd... alleen het zusterschap. En besef, we kenden elkaar niet voorafgaand aan de training.

Ik vond steun, kon delen vanuit mijn hart en mocht zijn wie ik ben. Ik voelde mij gezien!

Begrijp me niet verkeerd, het is geen koffiemomentje waar je even bijkletst. Iedere Sister gaat de verbinding met zichzelf aan en gaat op zoek naar persoonlijke groei om uiteindelijk haar eigen vrouwelijke kracht weer te omarmen. Tijdens een maancirkel maakt ieder zijn eigen reis, maar doet dit met een verbintenis met de andere maanSisters. 


Waarom een vrouwencirkel?

Het was altijd zo gewoon...

Vrouwen die samen kwamen, hun ervaringen deelden, hun krachten bundelden, de verbinding met elkaar aangingen en zo hun wereld een beetje mooier maakten. In de huidige samenleving is deze gewoonte verdwenen... verdwenen door de prestatiegerichte maatschappij, de patriarchische maatschappij. Wij vrouwen staan tegenwoordig ver van elkaar af. Fatshaming, momshaming, vrouwen die vrouwen afkraken, altijd een oordeel over elkaar hebben, het is het nieuwe 'gewoon'. De verbinding is volledig verloren gegaan.

In mijn cirkel ga je de verbinding weer aan. Je connect met je Sisters in een ultiem zusterschap voor tenminste 1 jaar.

Elke maan(d) kom je samen en deelt je ervaringen, je knelpunten en je wonden in een veilige omgeving. Je draagt het samen vanuit een collectieve zusterwond die jaren geleden is ontstaan door de onderdrukking van de vrouw. Bijeenkomsten van vrouwen werden verboden, want ja...

een sterke vrouw die in haar kracht staat is een gevaarlijke vrouw.

Zo zijn wij er gewend aan geraakt om alles te doen en te kunnen wat er van ons verwacht word. Een goede moeder zijn, een perfecte echtgenote, je moet werken, je steentje bijdragen en gewoon meedraaien in de maatschappij.

De cirkel is een plek, een moment voor jou.

Hier kun je zijn wie je bent, mag je uitspreken wat je denkt en vindt, ook al past het niet in het perfecte plaatje.

Door te delen kun je helen.

Helen wat er gebroken is in jezelf, jouw hogere zelf ontdekken en de oeroude vrouwenkracht weer terug vinden en weer eigen maken.

Zo kun je je beste zelf worden. Want wat je heelt in jezelf, heel je ook in anderen en zo zal de collectieve wond ook steeds meer helen.

Je werkt dus aan jezelf, maar maakt stiekem de wereld een beetje mooier.


Wat gaan we doen?

We beginnen met het openen van de cirkel, zodat wij verbonden zijn met de aarde, de kosmos en de elementen om zo een veilige bedding te vormen waar je volledig in je eigen zijn bent. Hier is het veilig. 

Tijdens de cirkel ga je een proces met jezelf aan, samen met jouw Sisters. We stemmen af op de energie van de actuele maan en tappen in op de kracht die deze uitstraalt. Nieuwe maan is de perfecte tijd om intenties te zetten, nieuwe ideeën vorm te geven en zaadjes te planten voor de komende periode. Dit is dan ook wat we telkens gaan doen. We evalueren de intenties van de vorige maancirkel en passen deze aan of zetten nieuwe intenties voor de komende periode. Je krijgt een ritueel mee voor de Volle Maan om jouw intenties te kunnen manifesteren.

Zo blijf je in de flow en leer je om jouw innerlijke kracht in te zetten. 

Tijdens de cirkel zul je door middel van meditatie en visualisatie jouw innerlijke krachten tegen komen, je leert jezelf kennen.

Jouw lichte en donkere kanten. We zetten alles in het licht, alles mag er zijn. Je hoeft jouw donkere kanten niet te verstoppen!

Je gaat leren deze te herkennen, erkennen en accepteren. Zo krijg je weet van al jouw aspecten van het vrouw zijn en zul je gaandeweg al deze aspecten in kunnen zetten op het juiste moment.

Dát is in je kracht staan!Alle data voor 2021 staan vast, de bijeenkomsten vallen eens per maand op vrijdagavond het dichtst bij de Nieuwe Maan.

Het is de bedoeling dat je je aanmeldt voor het gehele jaar. Zo biedt je je Sisters ook veiligheid. 

Hier vindt je alle praktische informatie.


Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Of wil je je aanmelden? Neem dan contact met mij op!

Bij aanmelding voor de cirkel volgt eerst een kennismakings gesprek, zodat we van beide kanten kunnen voelen of we kunnen samenwerken.