Vrouwencirkel in Arnhem.


In 2021 ben ik een vrouwencirkel gestart in Arnhem. 

In Oktober 2020 heb ik de training 'Hoedster van de Maan' gevolgd bij Camille. Ik heb tijdens de training mogen ervaren hoe het is om gedragen te worden in een veilige omgeving van vrouwen die met een open hart hun krachten delen, prachtige trancereizen mogen maken en tijdens die reizen heb ik kennis mogen maken met mijn gidsen. 

Het allermooiste van de cirkel vind ik toch de verbinding die je maakt met jouw MoonSisters. Als Sisters draag je elkaar, terwijl je de verbinding met jezelf zoekt. Er is geen veroordeling, geen afgunst, geen strijd... alleen het zusterschap.

En besef, we kenden elkaar niet voorafgaand aan de training.

Ik vond steun, kon delen vanuit mijn hart en mocht zijn wie ik ben. Ik voelde mij gezien!

Begrijp me niet verkeerd, het is geen theekransje waar je even bijkletst. Iedere Sister gaat de verbinding met zichzelf aan en gaat op zoek naar persoonlijke groei om uiteindelijk haar eigen vrouwelijke kracht weer te omarmen. Tijdens een maancirkel maakt ieder zijn eigen reis, maar doet dit met een verbintenis met de andere maanSisters. 


Waarom een vrouwencirkel?

Het was altijd zo gewoon...

Vrouwen die samen kwamen, hun ervaringen deelden, hun krachten bundelden, de verbinding met elkaar aangingen en zo hun wereld een beetje mooier maakten. In de huidige samenleving is deze gewoonte verdwenen... verdwenen door de prestatiegerichte maatschappij, de patriarchische maatschappij. Wij vrouwen staan tegenwoordig ver van elkaar af. Fatshaming, momshaming, vrouwen die vrouwen afkraken, altijd een oordeel over elkaar hebben, het is het nieuwe 'gewoon'. De verbinding is volledig verloren gegaan.

In mijn cirkel ga je de verbinding weer aan. Je connect met je Sisters in een ultiem zusterschap voor tenminste 1 jaar.

Elke maan(d) kom je samen en deelt je ervaringen, je knelpunten en je wonden in een veilige omgeving. Je draagt het samen vanuit een collectieve zusterwond die jaren geleden is ontstaan door de onderdrukking van de vrouw. Bijeenkomsten van vrouwen werden verboden, want ja...  een sterke vrouw die in haar kracht staat is een gevaarlijke vrouw.

Zo zijn wij er gewend aan geraakt om alles te doen en te kunnen wat er van ons verwacht word. Een goede moeder zijn, een perfecte echtgenote, je moet werken, je steentje bijdragen en gewoon meedraaien in de maatschappij.

De cirkel is een plek, een moment voor jou.

Hier kun je zijn wie je bent, mag je uitspreken wat je denkt en vindt, ook al past het niet in het perfecte plaatje.

Door te delen kun je helen. Helen wat er gebroken is in jezelf, jouw hogere zelf ontdekken en de oeroude vrouwenkracht weer terug vinden en weer eigen maken. Zo kun je je beste zelf worden.

Want wat je heelt in jezelf, heel je ook in anderen en zo zal de collectieve wond ook steeds meer helen.

Je werkt dus aan jezelf, maar maakt stiekem de wereld een beetje mooier.


Hier vindt je er meer informatie over de Nieuwe Maancirkel

Ook hoed ik een Volle Maancirkel, meer info vindt je hier.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Of wil je je aanmelden? Neem dan contact met mij op!

Bij aanmelding voor de cirkel volgt eerst een kennismakings gesprek, zodat we van beide kanten kunnen voelen of we kunnen samenwerken.